tiistai 22. maaliskuuta 2011

Maaliskuun Klassikko paketti

SlyLtäni saapui tänään paketti :) Aiheena oli Klassikko, nyt kakkua kokeilemaan :) Tämä pelasti päiväni, ei sopivampana päivänä olisi voinut tulla! Kiitos siitä. Meillä siis vuotaa vesi ikkunanväliin ja tulee kiva remppa...
Paketti sisälsi:
*Rätin jossa oli lettutaikinan ohje :D
*Salmiakkia (tälle päivälle oikein loistava!)
* Kanelia
*Kaardemummaa
*Vaniljasokeria
*Kuivahiivaa
*Ohjeet korvapuusteihin ja kaardemummakakkuun
* Kaavin (meidän 2v poika oli aivan innoissaan tästä!)
*Ja Kortti


Nyt voisi kokeilla sly:ni perheen Klassikkoa kaardemummakakkua, ja napsia loput salmiakit :D 
 

torstai 10. maaliskuuta 2011

Suolaiset Sarvet

Piti tehdä juustosarvia, mutta unohdin ostaa juustoraastetta :D sellasta se on kun koittaa kaupasta päästä nopeesti pois. No tein kuitenkin sarvia, ilman juustoa siis. Ja hyviä tuli! Kaikki meni, tein kolmella eri täytteellä, kun ilman täytettä olisi tullut melko kuivia. Ilman tosiaan sitä juustoraastetta.

TAIKINA:
7½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200g voita
50g hiivaa
2½ dl maitoa
(200g juustoraastetta)

Voiteluun:
Kanamuna
Koristeluun:
Unikonsiemeniä

Täytteeseen laitoin
- Vuohenjuustoa
- Fetajuustoa
- Tonnikalaa

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi rasva sekaan. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää maito jauhoihin. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pöydälle ja kaulitse kolmion mallisia viipaleita.  Laita täyteaineita leveään päähän ja kääri rullalle. Anna kohota pellillä kunnes uuni lämpenee 225 aseteiseksi. Voitele kanamunalla ja laita unikonsiemeniä. Paista n. 10min. Kunnes ovat kauniin värisiä.


 

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Laskiaispullat

Meillä kävi viikonloppuna vieraita, niin pitihän se laskiaisen kunniaksi tehdä laskiaispullia. (ja muitankin..)

PULLATAIKINA:
1l maitoa
100g tuorehiivaa
4dl sokeria
2tl suolaa
2 rkl kaardemummaa
4 munaa
250g voisulaa
vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan. Lisää sokeri, suola, kaardemumma, munat ja jauhoja sekoita ja vaivaa. Lisää viimeiseksi rasvasula ja vaivaa sula taikinaan.
Anna aikinan kohota n.15-30min.

Leivo pullia. Anna kohota vielä pellillä ja voitele kanamunalla ennen uuniin laittoa. Paista n.200 asteisessa uunissa n.15 min. Kunnes pullat ovat kohonneita ja kypsiä.

Laskiaispulliin kermaa ja mansikkahilloa väliin. Voi myös mantelimassaa laittaa.




 

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Suklaiset muffinit

, sSain Sle:yltäni Toffee ja Minttu-suklaata. Mintun oli mies jo mennyt syömään :( Mutta toffeesta tein muffinsseja. Jatkoin taikinaa fazerin taloussuklaalla. Päätin tehdä muffineja kun sain molemmat pojat samaanaikaan päikkäreille, ja ehdein jopa juomaan muffinssin kanssa kupin kahvia. Kiitos!

125g sulatettua voita
6dl vehnäjauhoja
3½tl leivinjauhetta
1½tl suolaa
3rkl kaakaojauhetta
2dl sokeria
2 munaa kevyesti vatkattuna
125g suklaata
2½dl maitoa

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Ota 12 muffini vuokaa.
Sekoita kaikki aineet keskenän kulhossa. Jaa taikina vuokiin. Paita uunissa 20-25 min, kunnes muffinssit ovat nousseet ja kullanruskeita. Anna jäähtyä ja nauti!




Päällä on sle:yltäni saamia sydän rakeita ja kaapista löytyi vihreää sokerikuorutetta. Muffinit on tehty silikonivuokiin.

Yrttileipä

Tulipahan kokeiltua tällaistakin. Ettei aina ole iltapalaksi samoja yrttivoipatonkia. Noo ensikerralla laitan vähemmän yrttiä, enemmän sipulia ja voita täytteeseen :)

1 pitkä leipä:
2½ dl Maitoa
30g voita
1 tl  sokeria
½ tl suolaa
25g hiivaa
5dl vehnäjauhoja (laitoin 2½ vehnäjauhoja ja 2½ sämpyläjauhoja)

Yrttitäyte:
50g voita
n. 50g purjoa
2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
2dl esim. oreganoa, basilikaa, persilijaa, ruohosipulia ym..

Kuumenna maito, voi, sokeri ja suola kädenlämpöiseksi, kunnes voi on sulanut. Liuota hiiva sekaan. Lisää osa jauhoista ja sekoita hyvin. Lisää loput jauhot ja alusta kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla. Kauli tai painele taikina n.30x40 cm levyksi. (leivinpaperin kokoiseksi.) Valmista täyte. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon purjo ja valkosipuli. Anna hautua hetki ja lisää loput aineet joukkoon. Levitä täyte takinan päälle ja rullaa kuten kääretorttu. Nosta pellille ja anna nousta hetki leivinliinan alla. Pistele/ viillota (onko sana??) leipä ja paista 225 asteisessa uunissa n. 25-30 min, kunnes leipä on kypsä.