Löysin kaapista opiskeluaikana jostain ottamani resepti. Nousi vesi kielelle kun katseli kuvaa. Laittaisin enemmän rahkaa, jottei olisi niin kuiva.
Taikina:
125g voita
1 1/4 dl sokeria
3 tl vaniliinisokeria
ripaus suolaa
1 muna
4 1/3dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Rahkaseos:
500g rahkaa
1 rkl vaniljavanukasjauhetta
1dl sokeria
1 muna
½ raastettu sitruunankuori
Vaalea muruseos:
½ dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3 tl vanilliiinisokeria
40g pehmeää voita
Suklaamuruseos:
½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3tl kaakaojauhetta
40g pehmeää voita
Vatkaa voi kreemimäiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, suola ja muna. Sekoita leivinjauho jauhoihin ka yhdistä ainekset ryynimäiseksi taikinaksi. Käytä vatkaimen taikinakoukkuja.
Levitä taikina pellille ja reunat hieman korkeimmiksi.
Sekoita rahka, vanukasjauhe, sokeri, muna ja sitruunankuori.
Valmista vaalea muruseos. Nypi ainekset keskenään ryynimäiseksi. Valmista suklaaseos samalla tavalla.
Levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele vaaleaa ja tummaa muruseosta rahkan päälle. Paista 190 asteisessa uunissa n.30-35 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti