Pohja:
175g kaurakeksejä
50g voita
Täyte:
3 liivatelehteä
350 g siemenettömiä viinirypäleitä (vihreitä)
1 iso makea omena tai 1 tlk säilykepäärynää
3 rkl sokeria
2 prk (à 125 g) Valio AURA® Pehmeä sinihomejuustoa
2 dl vispikermaa
1 rkl limetti- tai sitruunamehua
Koristeeksi:
kinuskikastiketta
pala vesimelonia
1 - 2 rkl Valio AURA® murua
sitruunamelissan lehtiä
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussiin laitettuna kaulimella. Lisää voisula. Peitä irtopohjaisen vuoan pohja (Ø n. 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele muruseos pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
Leikkaa viinirypäleet neljään osaan. Kuori omena. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Yhdistä hedelmäpalat, sokeri ja AURA Pehmeä.
Vaahdota kerma.
Kuumenna limetti- tai sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi. Sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai yli yön. Irrota torttu vuoasta.
Valuta kakun pinnalle kinuskikastiketta. Koristele.
Itselle kävi niin, vaikka valutin meloonia siivilässä ennen päälle laittoa. Kakku mehustui täysin vetiseksi. ELi joko pitää olla todella kiinteää ja kuivahkoa vesimeloonia tai sitten korvata jollain muulla.
Oih, rrrakastan aurajuustoa :)
VastaaPoistaTäytyy pitää tämä ohje mielessä kun mietin mitä tarjoaisimme tupareissa :)