perjantai 28. syyskuuta 2012

Flunssaan muumimamman helpotusta

Nyt kun on kipeenä jo toistapäivää on hyvää aikaa ottaa miehen kone ja päivitellä jotain pientä. Kävin jokunen viikko sitten kummitätini kanssa kirpputorilla myymässä ja toki etttei kotona tavaramäärä koe hirvittävää inflaatiota piti jotain ostaa. Yksi niistä oli kirja, jonka myös kummitätini olisi halunnut.

Tästä kirjasta osui selaillessani tänään Muumimamman Flunssamehu, kerta flunssassa ollaan niin eiköhän Muumimamman mehu auta.

1l mustaherukoita (pakasteesta otin) 
3dl sokeria
1 kanelitanko
6dl vettä
2rkl sitruunan mehua
1tl kaardemummaa (sain slyltäni)

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöi ja tarjoa juoma höyryävän kuumana.
Ainakin nenä aukesi :D


Ohjeen alla oli myös tarina:.

>>Äiti meni keittiöön valmistamaan kuumaa mehua.
- Siellä on pesemättömia astioita, Muumipeikko huusi kurjana
-Niin, niin, sanoi äiti. Kyllä kaikki järjestyy.
Hän löysi neilikoita likasangon takaa. Hän otti viinimarjamehua salaisesta kaapista ja kaivoi esiin pulverin ja flanellisen kaulaliinan.
Kun vesi oli kiehunut, hän sekoitti vahvan vilustumislääkkeen. Hän pani siihen sokeria, inkivääriä ja vanhan sitruunan, jonka paikka oli kahvipannunmyssyn takana toiseksi ylimmäisellä hyllyllä.
Nyt siellä ei ollut enää kahvipannunmyssyjä. Eikä kahvipannuakaan. Mutta Muumimamma ei sitä huomannut. Hän mutisi kaiken varalta pientä vilustumislääkkeeseen kuuluvaa loitsurunoa. Hän oli oppinut sen isoäidiltään. Sitten hän meni salonkiin ja sanoi: -Juo se nyt niin kauan kuin se on kuumaa.
Muumipeikko joi, ja miellyttävä lämpö valui hänen kylmään vatsaansa.>>


Sellainen tarina oli tällä juomalla. 

1 kommentti: