keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Laskiaispullat

Meillä kävi viikonloppuna vieraita, niin pitihän se laskiaisen kunniaksi tehdä laskiaispullia. (ja muitankin..)

PULLATAIKINA:
1l maitoa
100g tuorehiivaa
4dl sokeria
2tl suolaa
2 rkl kaardemummaa
4 munaa
250g voisulaa
vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan. Lisää sokeri, suola, kaardemumma, munat ja jauhoja sekoita ja vaivaa. Lisää viimeiseksi rasvasula ja vaivaa sula taikinaan.
Anna aikinan kohota n.15-30min.

Leivo pullia. Anna kohota vielä pellillä ja voitele kanamunalla ennen uuniin laittoa. Paista n.200 asteisessa uunissa n.15 min. Kunnes pullat ovat kohonneita ja kypsiä.

Laskiaispulliin kermaa ja mansikkahilloa väliin. Voi myös mantelimassaa laittaa.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti