tiistai 1. maaliskuuta 2011

Yrttileipä

Tulipahan kokeiltua tällaistakin. Ettei aina ole iltapalaksi samoja yrttivoipatonkia. Noo ensikerralla laitan vähemmän yrttiä, enemmän sipulia ja voita täytteeseen :)

1 pitkä leipä:
2½ dl Maitoa
30g voita
1 tl  sokeria
½ tl suolaa
25g hiivaa
5dl vehnäjauhoja (laitoin 2½ vehnäjauhoja ja 2½ sämpyläjauhoja)

Yrttitäyte:
50g voita
n. 50g purjoa
2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
2dl esim. oreganoa, basilikaa, persilijaa, ruohosipulia ym..

Kuumenna maito, voi, sokeri ja suola kädenlämpöiseksi, kunnes voi on sulanut. Liuota hiiva sekaan. Lisää osa jauhoista ja sekoita hyvin. Lisää loput jauhot ja alusta kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla. Kauli tai painele taikina n.30x40 cm levyksi. (leivinpaperin kokoiseksi.) Valmista täyte. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon purjo ja valkosipuli. Anna hautua hetki ja lisää loput aineet joukkoon. Levitä täyte takinan päälle ja rullaa kuten kääretorttu. Nosta pellille ja anna nousta hetki leivinliinan alla. Pistele/ viillota (onko sana??) leipä ja paista 225 asteisessa uunissa n. 25-30 min, kunnes leipä on kypsä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti