torstai 7. heinäkuuta 2011

Savuhärkätorttu

Keväällä Hesarin välissä tuli Valion lehti. Siinä oli vaikka mitä kokeilemisen arvoista herkkua. Tämä oli yksi niistä. Niin ja tarjolla tätä oli juhannuksena. Itse muutin hieman ohjetta. Suluissa on ohje niin kuin pitäisi.

Pohja:
200gtäysjuvä ruisleipää
75g voita

Sulata voi ja hienonna leipä esim. monitoimikoneessa. (itse revein pieneksi) Sekoita leipä ja voi keskenään ja kaada seos irtopohjavuokaan.  Leivinpaperin päälle. Laita kylmään jähmettymään.

Täyte:
2 liivatelehteä
100g kylmäsavuhärkää (käytin kulinaarin ja hyvää oli)
1tl sitruunapippuria
1tl sokeria
100g kurkkua
1 iso omena
1 rasia yrttituorejuustoa (kuuluisi kaksi)
1 rasia ruohosipulituorejuustoa (korvasin toisen yrttijuuston)
2dl kuohukermaa
2rkl sitruunamehua

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Hienonna savuhärkä, mausta. Leikkaa omena ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Yhdistä liha ja tuorejuusto. Sekopita tasaiseksi. Vatkaa kerma erillisessä kulhossa. Purista liivatteet kuiviksi, kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet mehuun. Kaada ohuena nauhana juusto-lihaseokseen. Lisää kerma varovasti sekoittaen. Peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä n. 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele esim. kirsikkatomaateilla ja rucolan lehdillä.


 Ruisleipä paineltu pohjalle.




 Täyte päällä.

Paperia leikkaamista vaille valmis kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti