sunnuntai 26. joulukuuta 2010

1v. Kihlajaiskakku

Vuosi kihloissa 7.7.08 ja tein kakun. Jokunen vieraskin sitä kävi maistelemassa.

Pohja:
6 munaa
2dl sokeria
2.5dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Kun vaahto on tarpeeksi tymäkkää (voit muodostaa kahdeksikon vatkaimella) lisää jauhot, pyöräytä jauhot sekaisin ja kaada voideltuun/ korppujauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40min, kunnes kakku on kypsä. Anna vetäytyä muutama minuutti ja kumoa lautaselle.
Täyttää voi kun on jäähtynyt.

Kostutus:
2 dl maitoa
2 tl vaniliinisokeria

Välissä mustikkamoussea:
6 liivatetta
1 prk flora vanillaa
1 tlk ranskankermaa
200g mascarponejuustoa
300g mustikoita
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoomaan n. 5min. Vatkaa silläaikaa vaniljavaahto ja lisää muut aineet. Laita pieneen kattilaan pikkaisen vettä ja sulata liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja kaada ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteeseen.

Päällä on vaaleanpunaista marsipaania, sokerihelmiä ja vaaleanpunaisella pastavärillä värjättyä kermavaahtoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti