tiistai 28. joulukuuta 2010

Jusun 10v kakku

Mieheni kummipoika täytti 10 vuotta heinäkuussa. Silloin pahimilla helteillä, kun mittari näytti +32 astetta. Kummipoika juhli Hyvinkäällä mökillä synttäeitään ja minun oli tarkoitus tehdä sinne kakku. Suunnittelin jo vaikka millaisia kakkuja, mutta todellinen helle rajoitti todellapaljon, ja kermaa oli turha edes ajatella siinä helteessä ja vielä kuljettaa 45-60min ajomatkan päähän. Syntyi sitten suklainen kakku. Vähän mietein jos olisi tehnyt pienemmän, kun porukkaa oli yhteensä viisi henkilöä. Mutta muksut olivat ahkeria ja söivät KOKO kakun.

Pohja:
6 munaa
2dl sokeria
2.5dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta

Kostutus: 
2dl maitoa
2tl vaniliinisokeria

Täyte:
kuningatarhilloa
3 banaania
1prk rahkaa
1prk kermaa
 ½ pss turkinpippurirouhetta
1 pieni rasia vadelmia

Kuorutus- reunat:
3 levyö Bandan maitosuklaata
½ pss turkinpippurirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää jauhot. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40min, kunnes kakku on kypsä. Anna kakkupohjan jäähtyä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta pohja maidolla, levitä päälle hilloa ja viipaloi banaania. 1½ banaania/ kerros. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka, vadelmat ja turkinpippurit sekaan. Laita keskiosa kakkua päälle ja kostuta. Täytä jälleen väli ja laita kansi.
Valmista haluamasi päälinen tässätapauksessa 1 pötkö valkoista marsipaania kaulittu ja siihen maalattu pluto.
Sulata suklaa mikrossa (varo ettei suklaa pala!) tai vesihauteessa. Sekoita sulaneeseen suklaaseen turkinpippurit.
Kaavi suklaa reunoille ja n. 1½ cm marsipaanin päälle jottei raja näy. Anna hetki kovettua.

                                              Tyhjään tilaan tuli vielä 10 kynttilää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti