Tein esikoisemme ristiäisiin ja äitini valmistujais juhlaan myös kinkkuvoileipäkakun.
2pkt grahampaahtoleipää
Täyte:
500g kinkkua
½ tlk sinappisalaattia
2prk ranskankermaa
200g ruohosipulituorejuustoa
Täyte 2:
2prk italiansalaattia
Kostutus:
Lihaliemikuutio
lasillinen vettä
Kuorrutus
2prk ruohosipulituorejuustoa
1prk ranskankermaa
Koristelu
1 ruukku herneenversoja
100g ohuita kinkkusiivuja
Kirsikkatomaatteja
Viinirypäleitä
Valmista kinkkutäyte, sekoita aineet keskenään.
Laita leivinpaperi tarjoiluvadille. Leikkaa leivistä reunat pois, lado tarjoiluvadille 9 leipää. (3peräsin, 3rinnakkain)
Kostuta ja kaada puolet täytteestä päälle. Laita uusi leipäkerros, kostuta ja kaada italiansalaatit päälle. Laita kolmas leipäkerros, kostuta ja kaada loput kinkkutäytteestä päälle. Laita viimeinen kerros leipiä, kostuta, laita kelmupäälle ja yön yli kylmään. Kelmun päälle painoksi esim. leikkuulauta.
Seuraavana päivänä vatkaa kuorutukseen ruohosipulituorejuusto ja ranskankerma. Kuoruta haluamallasi tavalla ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti