Tätä tein ensimmäistä kertaa esikoisemme ristiäisiin ja sittemmin äitimme yllärivalmistujaisiin. Tämä on aavistuksen tulista, mutta ei nyt lieskat kuitenkaan suusta tule.
Tällä ohjeella kakkua syö isompikin porukka.
3pkt (36palaa) leipää
Broileritäyte:
450g maustamatonta broilerinsuikaleita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1tlk salsa mexicana- meksikolaiskastiketta
1tlk juustodippiä
Guacamoletäyte:
300g guacamoledippiä
150g ranskankermaa
Koristeet:
1 keltainenpaprika
kirsikkatomaatteja
punasipulia
jääsalaattia
1pss nachoja
herneenversoja
ym..
Kostutus:
1½dl vettä
½ sitruunamehua
Kuorutus:
300g guacamoledippiä
150g ranskankermaa
Valmista broileritäyte:
Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.
Guacamoletäyte:
Sekoita aineet keskenään
Lata tarjoiluvadille leivinpaperi. Poista leivistä reunat. Laita leivinpaperille 9 leipää, kolme rinnakkain ja 3 peräkkäin, kostuta leivät. Laita päälle puolet broileritäytteestä. Laita uusi leipäkerros ja kostuta. Seuraavaksi kaada guacamoletäyte päälle ja seoksen päälle pilkottu paprika. Laita kolmas leipäkerros, kostuta ja kaada päälle loppu broileritäyte. Lado vielä päälle leipäkerros ja kostuta.
Laita kakun päälle kelmu ja folio. Lisää paino esim. leikkuulauta päälle ja laita jääkaappiin kostumaan yönyli.
Seuraavana päivänä valmista kuorutus sekoittamalla guacamoledippi ja ranskankerma. Sivele seos kauttaaltaan kakkuun. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti