tiistai 28. joulukuuta 2010

Vaniljainen mangokakku

Tää on niin hyvää!! Sunnuntai jakoi joskus v.2007 reseptilappuja ja siinä oli tämä ohje. Ensimmäistä kertaa kokeilin silloin melkein heti vanhemmilleni ja sisaruksilleni, jotka olivat tulossa kylään. Hehän tähän ihastuivat ja rakastuivat. Koko kakku meni, vaikka luulin että jäisi edes vähän. Tein tämän myös Halloweenina 2007, jolloin kylään tuli pikkusiskoni ja mieheni pari pk-seudulla asuvaa ystävää.
Kakku on n.8:lle henkilölle ja tehdään 22cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
60g margariinia
n. 170g (n.10kpl) digestivekeksejä

Täyte:
3 liivatelehteä
2rkl sitruunamehua
2dl kuohukermaa
2prk Sunnuntai Vanilja tuorejuustoa
3/4dl sokeria

Kiille:
1½ liivatelehteä
1rkl sitruunamehua
2prk (piltti tai vastaava) mangososetta
1 rkl sokeria

Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi ja rengas kiinni. Valmista pohja. Murskaa digestivekeksit ja sulata margariini. Yhdistä nämä keskenään ja sekoita hyvin. Laita jääkaappiin jähmettymään 10-15min.

Valmista täyte: Laita liivatteet "likoomaan" kylmään veteen 5-10min. Vatkaa kuohukerma ja sekoita siihen tuorejuusto, sokeri ja sitruunamehu. Sulata liivatteet pienessämäärässä kiehuvaa vettä ja kaada sulanut liivate ohkaisena norona täytteeseen KOKOAJAN sekoittaen, ettei mene klimppiin. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja laita kylmään jähmettymään n. 2-3 tuntia.

Valmista kiille kun täyte on jähmettynyt. Laita liivatteet jälleen "likoomaan" kylmään veteen 5-10min. Laita mangososeet, sokeri ja sitruunamehu kippoon ja sekoita, Keitä tilkka kuumaa vettä ja sulata liivatteet. Kada ohuena nauhana mangososeeseen ja kaada seos täytteen päälle. Laita kylmään n. 1 tunniksi. Säilyy myös seuraavaan päivään.
Irroita reunavuoka varovasti ettei juusto repeile. voit myös nostaa kakun varovasti nätimmälle tarjoiluvadille leivinpaperin avulla.

Tässä koristeluun on käytetty snöreä karkkihyllystä ja irtokarkkihyllystä hämähäkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti