sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Baileys kakku

Vietimme 2009 heinäkuussa Rapujuhlia, Veljeni oli innokas ravustaja (ja mustikan kerääjä) tuolloin.



Tein kahvin kanssa syötäväksi baileys juustokakun. Olin ohjetta jo ennenkin halunnut kokeilla, jonka kotikokin sivuilta joskus löysin. No nyt oli hyvä syy ja monta syöjää.

Pohja:
200g digestivejä
75g voita

Täyte:
1 prk Mascarpone-tuorejuustoa
1,25 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl baileyslikööriä
5 liivatetta
1 prk Flora Vispiä

 Laita istopohjavuokaan leivinpaperi. Survo digestivekeksit kulhossa, sulata voi ja kaada keksejen sekaan. Sekoita keksit ja voi hyvin, kaada vuokaan ja levitä tasaisesti kauttaaltaan. Laita vuoka kylmään kovettumaan ja valmista täyte.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.5-10 min, kunnes ovat pehmenneet. Vatkaa flora ja lisää sekaan mascarpone ja sokerit. Sekoita hyvin. Kuumenna likööri (ÄLÄ keitä) ja sulata liivatteet liköörin sekaan. Kaada likööri täytteen sekaan, kokoajan sekoittaen. Laita kylmään hyytymään. Voit koristella haluamallasi tavalla. Tähän kakkuun on laitettu tummaa-, maito- ja valkosuklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti