sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Pippurinen panna cotta

Tätä teimme pikkusiskoni kanssa ensimmäisen kerran 2009 rapujuhliimme. Sittemmin tein muutamalle päivällis vieraallemme, mutta unohdin ottaa kuvan. Kuva on siis panna cotasta, jonka tein siskoni kanssa. Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta nimeltä Suklaaherkut Suolaista ja makeaa, kirjoittaja Joanna Farrow.

1tl roseepippuria
1 tl liivatejauhetta
250g mascarpone-juustoa
3dl kuohukermaa
150g valkosuklaata pilkottuna
300g mansikoita (n. 6dl)
2-3 rkl tomusokeria

Koristeluun suklaata.

Hienonna pippurit. Ripottele liivatejauhe kahteen ruokalusikalliseen vettä ja jätä odottamaan n.5 min. Voitele 6kpl pieniä vuokia esim. kahvikuppi.

Mittaa mascarpone-juusto, kerma ja murskatut pippurit kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kunnes seos on tasaista. Nosta levyltä ja lisää liivate. Sekoita kunnes liivate on liuvennut (n.1min) lisää suklaa ja anna sen sulaa.

Kaada seos vuokiin. Sekoita jokaisen vuoan välillä, että pippuria tulee jokaiseen vuokaan. Jäähdytä muutama tunti tai seuraavaan päivään, että seos hyytyy.


Irrota hyytyneet panna cottat veitsellä ja ravista varovasti lautaselle. Survo mansikoita kastikkeeksi
Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti